Nieuwsbrief

Ontvangt u nog geen nieuwsbrief? Klik dan hier

Hier kunt u de nieuwsbrieven rustig nog eens nalezen:

Nieuwsbrief september 2011

Over de werving van nieuwe studenten, de 'capping ceremony' en bericht van een afgestudeerde LHI'er. Klik op om de hele nieuwsbrief (in pdf) te lezen.

Nieuwsbrief maart 2011

Voortbestaan LHI mogelijk na grootse donateursactie +++ LHI heeft eigen website +++ bericht van een geslaagde sponsor-student.

Lees meer in de hele nieuwsbrief (in pdf).

Nieuwsbrief november 2009

GoedNieuwsbrief: geheel gewijd aan de eerste LHI-diploma-uitreiking! + + +   Zestien gediplomeerde verpleegkundigen - ook Getenesh geslaagd + + + Diploma’s uitgereikt door Zambia’s deputy minister of Health + + + Alle 16 registered nurses al aan het werk, in de publieke sector + + +

Klik hier om de nieuwsbrief (pdf) te openen.

Nieuwsbrief februari 2009

Het LHI heeft zijn eerste gediplomeerde verpleegkundigen afgeleverd! Dit en vele redenen en manieren om hiv/aids te bestrijden... Klik hier om de nieuwsbrief (pdf) te openen.

Nieuwsbrief oktober 2008

De eerste lichting maakt zich op voor de laatste examens; Nederlandse vrijwilligers ontwikkelen lesmodules en nieuws over donaties en de 1%-actie. Dit en meer in de derde nieuwsbrief van dit jaar. Lees meer

Nieuwsbrief juli 2008

Met o.a. studentensponsoring, doneer voor inrichting van het studentenverblijf via de 1%-club en een verslag van LHI-deelname aan de International Nurses Day. Lees verder...

Nieuwsbrief maart 2008

Een nieuwe directeur en een nieuwe lichting studenten; acties, donaties en samenwerkingsverbanden. Dit en meer in het eerste GF-LHI-bulletin van dit jaar. Lees verder...

Nieuwsbrief november 2007

In dit nummer o.a.: de inmiddels volop draaiende digitale leeromgeving; een nieuw studentenhuis; samenwerking met grote onderwijsinstellingen uit Nederland en de VS; grote donateurs(acties); en twee nieuwe vrijwilligers bij het LHI.
Lees verder...

Nieuwsbrief maart 2007

Lusaka Health Institute: een nieuwe naam voor de school, in een nieuw gebouw. Toelichting op hoe dit zo gekomen is. Open de nieuwsbrief...

Kort Nieuws Januari 2007

Waarin onder meer: MeerWaarde-actie met de Wilde Ganzen levert ruim 30.000 euro op, en nieuwe naam en locatie voor de school.

Lees verder...

Nieuwsbrief oktober-november 2006

Met onder andere: Huidig pand wordt te klein, Goed gelopen, Een lege school, Nieuwe plannen, Een lach en een traan, Dank

Lees verder...

Nieuwsbrief augustus-september 2006

Op 27 juni is het LNI officieel en feestelijk geopend door de onderminister van Gezondheid, Chilufya Kazenene. De hoge opkomst van geïnteresseerden, en de aanwezigheid van de Nederlandse en Engelse ambassadeur, maakten de opening tot een stijlvol geheel.

Zoals de minister het verwoordde:“We hebben hier te maken met een duidelijk win-win situatie. De Zambiaanse bevolking heeft baat bij meer goed opgeleide verpleegkundigen. De studenten krijgen de kans om hun dromen waar te maken door getraind te worden in een vak met toekomst en de privé-sector heeft de mogelijkheid te laten zien dat ze daadwerkelijk substantieel kan bijdragen aan de ontwikkeling van Zambia. Dat het niet alleen theorie is, maar een onmiskenbare realiteit.

Lees verder...

Nieuwsbrief mei-juni 2006

Wilde Ganzen en meer...

Lees verder...

Extra nieuwsbrief: WereldGezondheidsdag april 2006

Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) is het tekort aan medische personeel het grootst in de armste landen, ‘waar gezondheidsmedewerkers het meest nodig zijn’. De WHOmaakte dit vandaag bekend in haar jaarlijkse rapport dat deze keer in Zambia wereldkundig werd gemaakt.

Lees verder...

Nieuwsbrief april 2006

Ik ben vierdejaars geneeskunde student in Amsterdam. Ik ben nu een maand in Lusaka, Zambia, en blijf nog 2 maanden. Ik woon en leef in een huisje achter de school, mijn huidige thuis, het Lusaka Nursing Institute.

Lees verder

Nieuwsbrief februari 2006

Een nieuwe horror-film of een feel good-movie met een happy end?

Lees snel verder...

Nieuwsbrief januari 2006

Een nieuw jaar met vele uitdagingen voor de school. De nieuwe lichting studenten is met de eerste essen begonnen: het zijn er vier-en-twintig, waarmee het totale leerlingenbestand uitkomtop 38studenten. Het hadden er meer kunnen zijn, maar het blijkt dat het schoolgeld voor een flink aantal kandidaten niet (op tijd) was op te brengen. Sommigen beginnen nu in juli. Voor anderen zijn we in Zambia op zoek naar buitenlanders die direct een student willen ondersteunen, door een deel vanhet schoolgeld te schenken.

Klik hier om verder te lezen

Nieuwsbrief december 2005

Het is december en het regenseizoen in Zambia begint serieuze vormen aan te nemen. Net als het emelwater overvloedig stroomde, regende het aanmeldingen voor de nieuwe cursus die in januarivan start moet gaan. De verwachting is dat er van de 70 kandidaten zo’n 50 in staat zullen zijn een erste aanbetaling te doen. Dan groeit het leerlingen bestand in een keer naar 65-70. Een forseverandering die veel werk met zich meebrengt. Er worden twee nieuwe lokalen ingericht, de bibliotheek ordt gereedgemaakt als studieruimte. De bijeengesprokkelde computers wachten met smartop een internetaansluiting waar nog geen geld voor is. Er worden borden geplaatst om de school eter bereikbaar te maken vanaf de grote oostelijke route door de stad. We zijn hard op weg dekinderschoenen te ontgroeien. Begin januari is er weer een inspectie van de overheid; we werken ard aan definitieve goedkeuring!

Klik hier om verder te lezen

Nieuwsbrief november 2005

Op dit moment is het schoolgebouw leeg. Alleen de bewakers en de huishoudster zijn aan het werk. De studenten zijn begonnen aan de eerste van vele trainingen in de praktijk. Lusaka heeft het University Teaching Hospital. Een prestigieuze naam voor een ziekenhuis waar net als in alle andere ziekenhuizen in dit land, een tekort is aan alles. De eerste ervaringen van de studentenspreken van moeilijke tot treurige gebeurtenissen. Ze worden met van alles geconfronteerd, en schrikken af en toe van wat ze tegenkomen...

Klik hier om verder te lezen